1. Nyugalom
Folyamatosan úton vagy és egyik feladatot veszed a nyakadba a másik után. Azt érzed, hogy soha nem tudsz nyugodtan hátradőlni és feltöltődni, mert amint az egyik kötelességed végére érsz, már jön is a következő. A gond az, hogy a saját dolgaidat hajlamos vagy mások szükségletei mögé helyezni. Fontos, hogy megtanulj nemet mondani, mert teljesen fel fogsz őrlődni a elintéznivalók sokaságában és ez az egészségedre is rámehet.

2. Elengedés
Nagyon sok lelki sérülést szedtél össze a múltban, amik elevenen élnek benned mai napig is, mivel nem voltál képes arra, hogy megbocsáss és elengedj olyan dolgokat, amikre többé nincs hatásod. Folyamatosan azon agyalsz, hogy mi lehet veled a baj, miért ezt érdemled. Meg kell értened, hogy az, amit mások tesznek veled, nem téged minősít, hanem őket. Fogadd el, hogy az emberek olyanok, amilyenek. Azon viszont ne lepődj meg, ha nem foglalkoznak az érzéseiddel, hiszen nem is nagyon mutatod ki feléjük, így a megoldás sem érkezhet könnyen.

3. Kikapcsolódás
Képtelen vagy megállni, állandóan az elintéznivalókon pörög az agyad. Amíg lefekszel és amint felébredsz, máris munka üzemmódban vagy és ha egy fél órára leülsz, azonnal lelkiismeret furdalásod lesz. Ez nem mehet sokáig tovább anélkül, hogy a túlhajszoltságod meg ne bosszulná önmagát. Az a típus vagy, aki sosem adja fel és addig hajt, amíg el nem éri, amit akar. Ezzel nincs semmi baj, de a kikapcsolódás nagyon is szükséges ahhoz, hogy néha feltöltsd a lemerült elemeidet, különben hamarosan egy betegség fog ágynak dönteni és egy helyben tartani.

4. Magabiztosság
Sokkal kevesebbet gondolsz magadról, mint amilyen értékes vagy valójában. Túlságosan meg akarsz felelni másoknak, ami nincs rád jó hatással. Nehezen viseled a kritikát és nem vagy képes könnyen elfogadni azt, ha valamiben nem tudsz tökéletesen teljesíteni. Ennek okán sok olyan dolgot elkerülsz, amiben úgy érzed, hogy nem vagy elég jó. Így a fejlődés lehetőségét is kizárod, ami nagy hiba. Próbálj meg nem magadra venni mindent, ami a környezetedben történik és elfogadni azt, hogy néha hibázol, hiszen ember vagy, mint mindenki más.

5. Lelki támogatás
Az a fajta ember vagy, aki képes órák hosszat hallgatni mások problémáit úgy, hogy közben magára alig gondol. Szívesen segítesz a környezetednek és mindig ellátod őket hasznos tanácsokkal. Úgy ismernek, mint akivel mindig minden rendben van, aki örökké derűs és elégedett, hiszen soha egy panasz nem hagyja el a szádat. Azonban időnként neked is szükséged lenne, hogy valakinek kiöntsd a lelkedet, de már megszoktad a szerepedet és úgy érzed, senki nem lenne rá igazán kíváncsi. Változtass ezen és add ki magadból mindazt, ami nyomja a szívedet egy olyan személynek, akiben megbízol. Sokkal jobban fogod magad érezni utána.

6. Bíztatás
Olyan vagy, mint egy varázsló, aki a semmiből is képes csodát teremteni. Mindent hajlandó vagy megtenni azért, hogy a családodnak, szeretteidnek megadd azt, amire szükségük van, és amitől boldogok lehetnek a mindennapjaik. Van, hogy erődön felül is küzdesz azért, hogy a javukat szolgáld. Tudnod kell, hogy ebbe nem vagy köteles beleszakadni és kaphatsz segítséget, ha hajlandó vagy kinyújtani érte a kezedet. Oszd meg valakivel a félelmeidet és kérj segítséget, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Sosem vagy egyedül. Neked is szükséged van időnként pihenésre.

7. Pozitív szemlélet
A mindennapi rutin, a monotónia és a berögződött elintézendő feladatok között elveszettnek érzed magad. Azt érzed, hogy kihunyt a lángod és már nincs meg benned az a lelkesedés, ami egykor. Azt gondolod, hogy nincs időd olyan dolgokra, amelyek valóban örömmel tölthetnének el és kikapcsolnának vagy segítenének téged a személyes fejlődésedben. Ezt a hozzáállást soha nem szabad teljes mértékben magadévá tenned. Próbáld meg úgy beosztani az idődet, hogy rendszeresen legyen alkalmad egy kicsit magaddal is foglalkozni. Tűzz ki kisebb célokat és érd el őket, egyiket a másik után. Az ezek adta sikerélmény hajtani fog előre és visszanyerheted az életörömödet.

Forrás: tudasfaja.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!