
Hozzávalók:
- 
	
30 dkg vágott dió
 - 
	
40 dkg Nutella
 
A habhoz:
- 
	
6 tojásfehérje
 - 
	
6 evőkanál cukor
 - 
	
4 evőkanál zsemlemorzsa
 - 
	
4 evőkanál darált dió
 - 
	
1 evőkanál liszt
 - 
	
1 tasak sütőpor
 
A krémhez:
- 
	
8 dl tej
 - 
	
6 tojássárgája
 - 
	
3 tasak vaníliás pudingpor
 - 
	
2 evőkanál liszt
 - 
	
30 dkg cukor
 - 
	
40 dkg vaj
 - 
	
másfél evőkanál Nutella
 - 
	
6 dkg darált dió
 
Elkészítése:
A vágott diót 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a cukrot, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, elsimítjuk a dión és közép meleg sütőben nagyjából 15 percen át sütjük. Mikor megsült, tálcára borítjuk a tésztát, így a diós része lesz felül, a Nutellát rákenjük. A pudingport és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel és besűrűsödésig főzzük. Mikor levesszük a tűzről, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, közben habverővel folyamatosan kavargatjuk, majd a cukrot is hozzákeverjük. Fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingkrémet, jól összekeverjük. A krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba keverjük a másfél evőkanál Nutellát és a 6 dkg darált diót. A krémet a Nutellás rétegre simítjuk, erre kerül a pudingkrém másik fele. Csokoládéreszelékkel megszórjuk és már szeletelhetjük is.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!