Hozzávalók:
-
30 dkg vágott dió
-
40 dkg Nutella
A habhoz:
-
6 tojásfehérje
-
6 evőkanál cukor
-
4 evőkanál zsemlemorzsa
-
4 evőkanál darált dió
-
1 evőkanál liszt
-
1 tasak sütőpor
A krémhez:
-
8 dl tej
-
6 tojássárgája
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál liszt
-
30 dkg cukor
-
40 dkg vaj
-
másfél evőkanál Nutella
-
6 dkg darált dió
Elkészítése:
A vágott diót 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a cukrot, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, elsimítjuk a dión és közép meleg sütőben nagyjából 15 percen át sütjük. Mikor megsült, tálcára borítjuk a tésztát, így a diós része lesz felül, a Nutellát rákenjük. A pudingport és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel és besűrűsödésig főzzük. Mikor levesszük a tűzről, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, közben habverővel folyamatosan kavargatjuk, majd a cukrot is hozzákeverjük. Fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingkrémet, jól összekeverjük. A krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba keverjük a másfél evőkanál Nutellát és a 6 dkg darált diót. A krémet a Nutellás rétegre simítjuk, erre kerül a pudingkrém másik fele. Csokoládéreszelékkel megszórjuk és már szeletelhetjük is.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!