Hozzávalók:

  • 30 dkg vágott dió

  • 40 dkg Nutella

A habhoz:

  • 6 tojásfehérje

  • 6 evőkanál cukor

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

  • 4 evőkanál darált dió

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 8 dl tej

  • 6 tojássárgája

  • 3 tasak vaníliás pudingpor

  • 2 evőkanál liszt

  • 30 dkg cukor

  • 40 dkg vaj

  • másfél evőkanál Nutella

  • 6 dkg darált dió

Elkészítése:

A vágott diót 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a cukrot, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, elsimítjuk a dión és közép meleg sütőben nagyjából 15 percen át sütjük. Mikor megsült, tálcára borítjuk a tésztát, így a diós része lesz felül, a Nutellát rákenjük. A pudingport és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel és besűrűsödésig főzzük. Mikor levesszük a tűzről, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, közben habverővel folyamatosan kavargatjuk, majd a cukrot is hozzákeverjük. Fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingkrémet, jól összekeverjük. A krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba keverjük a másfél evőkanál Nutellát és a 6 dkg darált diót. A krémet a Nutellás rétegre simítjuk, erre kerül a pudingkrém másik fele. Csokoládéreszelékkel megszórjuk és már szeletelhetjük is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!