Hozzávalók

  • 2 csomag kerek háztartási keksz,

  • 4 pohár kis doboz tejföl,

  • 2 evőkanál kristálycukor,

  • 2 evőkanál lekvár,

  • 2 csomag vaníliáscukor.

Elkészítés

1. sor: kerek tortaforma aljára lerakjuk a kekszeket. 1 tejfölt összekeverünk 2 evőkanál cukorral, ezt rákenjük a kekszekre.
2. sor: keksz, 1 tejfölhöz hozzákeverve 2 kanál lekvár, ha nem elég édes, cukorral pótoljuk. Ezt rákenjük ismét a kekszekre.
3. sor: keksz,1 tejfölhöz hozzákeverünk 2 csomag vaníliáscukrot. Ezt szintén kekszekre kenjük.
4. sor: keksz, tetejére gyümölcszselé. Az utasítás szerint készítjük el. Kis tasakos elég rá. Kanalanként óvatosan tesszük a tetejére.
Fóliával lefedve hűtőben állni hagyjuk.4-5 óra múlva szeletelhető.
Ez az eredeti recept, de én hosszúkás jénaiba raktam, nem kerek tortaformába. Háztartási keksz is négyszögletes volt itthon, nem kerek. Gyümölcszselé helyett, mint látható tortabevonót tettem rá, így is finom volt. Így én a 4 sorban 80 db kekszet használtam fel hozzá. 5 órát volt hűtőben, nem tört, szépen lehetett szeletelni.

Varga Gáborné Ica receptje!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!