Vércsoport és táplálkozás
A különböző vércsoportúaknak különböző élelmiszerekre van szükségük. Az A vércsoportúak jobb, ha kerülik a húst és több zöldséget fogyasztanak. A 0-ásoknak nagy szükségük van a fehérjére, ezért fogyasszanak több halat és húst. Az AB-s vércsoportúak egyenek sovány húst és tengergyümölcseit, míg a B-s vércsoportúak kerüljék a csirkét és egyenek több vörös húst.

Vércsoport és betegségek
Minden vércsoport más és más betegségekre fogékony. Érdemes utánajárni, hogy kinél mi jelenti a legfőbb veszélyt.

Vércsoport és személyiség
Úgy tartják, a 0-ás vércsoportúak sokkal magabiztosabbak, kreatívabbak és társaságibb emberek. Az A vércsoportba tartozók általában békések, művészi hajlamúak és megbízhatók, míg a B-s vércsoportúak függetlenek, erősek és szinte mindig elérik céljaikat. Az AB-sekre a félszegség, a felelősség, megbízhatóság és a másokkal való törődés a jellemző.

Vércsoport és terhesség
Orvosi szempontból egyes vércsoportúaknál könnyebben megy a fogamzás, mint másoknál. Pl. Az AB vércsoportba tartozó nőknél alacsonyabb a folliculus-stimuláló hormon szintje, ami könnyebbé tehetné a fogamzást.

Vércsoport és a stressz
A 0-ás vércsoportúak nagyon könnyen dühbe gurulnak, mivel az adrenalin szintjük magasabb. Egy stresszes szituáció után több idő kell nekik, hogy lenyugodjanak, mint másoknak.

Vércsoport antigének
A vércsoport antigének máshol is jelen vannak, nemcsak a vérben. Pl. az emésztőrendszerben, a szájtól egészen a vastagbélig, az orrlyukakban és a tüdőben is.

Vércsoport és súlyproblémák
Hiszed vagy nem, a vércsoportod azt is meghatározhatja, hogy kövér leszel vagy sem. Az A vércsoportba tartozók ritkán küzdenek súlyfelesleggel, míg a nullások gyakrabban kell, hogy ezzel szembenézzenek.

Vércsoport és utódok
Az emberek 85%-a Rh pozitív. Ha egy nő Rh negatív és az őt megtermékenyítő férfi Rh pozitív, a baba nagyobb eséllyel születik valamilyen betegséggel.

Vércsoport és edzés
Az A vércsoportba tartozók hajlamosabbak a stresszre, mint mások, ezért szükségük van relaxálást elősegítő gyakorlatokra, mint a jóga és a meditálás. A B vércsoportúak segítik a kihívásokat, ezért olyan mozgásra van szükségük, mellyel testüket és lelküket egyensúlyba hozhatják. Ilyen lehet a tenisz, a hegymászás és a küzdősportok.

Vércsoport és vészhelyzet
A legtöbb ember elfelejti, hogy mindig tartson magánál egy papírt, melyen rajta van a vércsoportja. A tárcában, táskában, az iratok között elfér és vészhelyzetben, amikor vérre van szükség, életet menthet ez az információ.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!