Attól függetlenül, hogy erősségünk-e a csók vagy sem, néhány dolgot mindenképpen tudnunk kell róla.

Egyikünk számára sem titok, mi is az a csók. Már a kapcsolatok kezdetén nagy jelentősége van, hiszen az udvarlási folyamathoz is hozzátartozik. Egy hosszútávú kapcsolatban viszont, sokszor a csók már elmarad, helyette jön a gyors szájra puszi. Pedig, nem szabadna megfeledkeznünk róla, ugyanis segít felébreszteni a vágyat és érzéseinket is akkor, amikor már azt gondoljuk, semmi nem olyan, mint régen. Ez azonban, nem feltétlenül igaz, erre pedig egy csók könnyedén rá is döbbenthet minket.

Az emberen kívül néhány főemlősnél ugyan megfigyelhető a csók, de annak intenzitása meg sem közelíti a miénket. Az intim közeledésnek bizony a csókolózás az első lépése. A kapcsolat elején a csókból tudhatjuk meg, hogy valóban vonzódunk-e a másik félhez és azt, hogy akarjuk-e folytatni vagy jobban tesszük, ha tovább lépünk.

Csókolózás közben érezzük partnerünk bőrét, leheletét, ízét és illatát is. Ezekből pedig, szinte azonnal tudni fogjuk, hogy kompatibilisek vagyunk-e egymással. Természetesen a párkapcsolat hossza nem ettől függ, de az nem lesz kérdés számunkra, hogy akarjuk partnerünket.

Attól függetlenül, hogy erősségünk-e a csók vagy sem, néhány dolgot mindenképpen tudnunk kell róla.

A csókolózás boldogsághormonokat szabadít fel, hasonlóan az intim együttléthez. Vagyis, ha éppen rossz kedved van, akkor csókold meg a párod, azonnal jobban fogod magad érezni.

Életünk során körülbelül két hetet töltünk csókolózással.

Mint már említettük, bizonyos állatok is adnak csókot egymásnak, de mind közül a csimpánzok csókcsatája hasonlít a miénkre. Ugyanakkor a csókolózás megfigyelhető a luna madaraknál, a teheneknél, a mókusoknál, továbbá a csigáknál is.

A csók hosszabbítja az életet. Tanulmányok kimutatták, hogy azok a párok, akik rendszeresen megcsókolják egymást, hosszabb életet élnek.

Tudtad, hogy a menyasszony és a vőlegény első csókja egy római szerződéskötési szokáshoz kapcsolódik? Vagyis, ez egy nagyon régi hagyomány.

A csók amellett, hogy boldogságot okoz, egy teszt is arra, hogy választottad passzol-e hozzád. A szervezetünk a csók közben felszabaduló hormonok alapján határozza meg, hogy az adott személy illik-e hozzánk.

Ahogy a csók, úgy annak eltűnése is árulkodó jel. Amennyiben az érzéki csókot felváltja a szájra puszi, akkor az egy intő jel arra, hogy át kell gondolnod a kapcsolatodat.

Készült egy felmérés, amiben ötszáz embert kérdeztek meg, hogy mire emlékeznek inkább. Az első csókra vagy az első intim együttlétre? A válaszadók jelentős részének emlékezetében, a szakemberek legnagyobb meglepetésére, inkább az első csók maradt meg.

Neked mi a véleményed?

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!