„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben” – tartja a mondás. Íme néhány egyedi szakma, mely amellett, hogy szórakoztató, még fizetnek is érte!

Hivatásos koszorúslány

Imádsz esküvőkre járni, és jó szervezőképességekkel vagy megáldva? Akkor a koszorúslány szakmát neked találták ki! Az objektív vélemény sokat segíthet egy olyan összetett és gyakran stresszes szituációban, mint az esküvő. Éppen ezért, manapság már az sem ritka, hogy a menyasszony a legjobb barátnő helyett inkább egy profit bérel fel a koszorúslány szerepre.

A szolgáltatás célja, hogy mérsékelje a nagy nappal járó stresszt és megkönnyítse a menyasszony dolgát. A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen olyan, mint egy esküvőszervező és egy barátnő egyben, aki biztosítja, hogy semmilyen probléma ne zavarhassa meg a ceremóniát és a lagzit. Ellentétben azonban az esküvőszervezővel, a koszorúslány az ara lelkivilágára is odafigyel, tanácsot ad, beszélget vele, támaszt nyújt, ha szükség van rá.

Székfoglaló

Ha mindig is az volt a vágyad, hogy egyszer a legnépszerűbb A-listás sztárok között bulizhass, akkor itt az ideje, hogy jelentkezz „székfoglalónak”! Hollywoodban bevett szokás, hogy az olyan neves eseményeken, mint az Oscar-díjátadó, a Golden Globe vagy az Emmy-díjátadó, külön személyzetet bérelnek fel, akik a hírességek megüresedett székeire vigyáznak.

Mivel a szervezők nem szeretik az üres székek látványát az említett díjátadókon, ezért ha valaki elhagyja a termet, akkor a székfoglalónak kell a helyére ülni, amíg vissza nem jön. Bár a pozíció legtöbbször önkéntes alapon működik, tehát nem jár anyagi ellenszolgáltatás érte, az élmény, hogy az ember Ryan Reynolds mellett ülhet, már önmagában is igazi ajándék!

Vízi csúszda tesztelő

Képzeld el, milyen lenne, ha az irodai munka helyett egész nap vízi csúszdákat kellene próbálgatnod! Hihetetlennek tűnik? Pedig a hivatásos vízi csúszda tesztelők ezt csinálják!

medencék és a vízi csúszdák mostanra szinte kötelező elemnek számítanak a gyerekbarát hotelekben, a szülők azonban a nyaralás alatt is szeretnék biztonságban tudni gyermeküket. Itt jön képbe a vízi csúszda tesztelő, aki gondoskodik arról, hogy még az átadás előtt kijavítsák az esetleges hibákat.

Bár a munka rengeteg utazással és szórakozással jár, egyúttal a felelősség is nagy az ember vállán, hiszen ő dönti el, hogy egy adott csúszda megfelel-e a kötelező biztonsági előírásoknak és kellő mértékben izgalmas-e a vendégek számára.

Étel stylist

Íme egy munka, amely végre lehetővé teszi, hogy játssz az étellel!

A hamburger csak egy hamburger, egészen addig, amíg megfelelő környezetben, megfelelő szemszögből és világítással le nem fotózza valaki.

Az étel stylist feladata az, hogy a filmekben, reklámokban és hirdetésekben megjelenő ételek ínycsiklandozónak tűnjenek.

Ezért van az, hogy az általad készített fogás soha nem fog úgy kinézni, mint a szakácskönyvek képein, még akkor sem, ha lépésről-lépésre követed az utasításokat.

Hivatásos alvó

Egyesek számára az alvás hobbi és munka is egyben.

Az alváskutatók és az orvosok ugyanis gyakorta keresnek kísérleti alanyokat, akiknél tanulmányozhatják az alvási szokásokat. Itt tényleg nincs már a munkaköri leírásban, mint az alvás!

Hasonló a helyzet a szállodai ágyak tesztelőivel is, akiket azért bérelnek fel a luxushotelek, hogy felmérhessék az egyes lakosztályokban található ágyak kényelmi szintjét.

 

Forrás: napjaink.org

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!