Szinte minden nap tanulhatunk valami újat a testünkről. Olyan érdekességeket fogsz megismerni a testeddel kapcsolatban, amelyekről valószínűleg nem is tudtál.

Ha félünk az injekciótól, mert az agyunk már előrevetíti a fájdalomérzetet, a megoldás az lehet, hogy köhögést generálunk. A köhögéssel egyszerűen eltereljük az agyunk figyelmét, így kevésbé fog fájni. 

Képtalálat a következőre: „injekció”

Nagy hidegben rosszabbul látunk, ami azért van, hogy nagyobb legyen a túlélési esélyünk. Amikor a testünk kezd kihűlni, és beáll a hipotermia, akkor a szem vérerei összeszűkülnek, hogy kevesebb hőt veszítsen a szervezet, ami miatt egy ideig szinte megvakulunk. 

Képtalálat a következőre: „szem”

A bal fülünk jobban érzékeli a hangerősséget, viszont amit a jobb fülünkbe mondanak, arra jobban odafigyelünk. 

Képtalálat a következőre: „fül”

Ha épp álmatlanságban szenvedsz, ezt próbáld ki: pislogj gyorsan egy percen belül. Vagy egy másik ötlet: forgasd a szemeidet. 

Képtalálat a következőre: „álmatlanság”

Ha gyomorégésben szenvedsz, és magas a gyomorsavad, próbálj meg éjszaka a bal feleden aludni; reggelre meg fog szűnni a problémád! A magyarázat a nyelőcső és a gyomor kapcsolódásában rejlik. Ha a jobb oldaladon alszol a gyomor magasabb pozícióban lesz, mint a nyelőcső és a gyomorsav megemelkedik a nyak részéig, ám ha a baj oldaladon fekszel, pont fordítva éred el a hatást. 

Kapcsolódó kép

A testünk jelzi, ha az időjárás változékony. Például, ha elromlik az idő, akkor az ízületeink fájni kezdenek. Ha hirtelen változik az időjárás, akkor fejfájással, migrénnel szenvedhetünk. 

Kapcsolódó kép

A szerelem hatására a pupillák kitágulnak, hiszen a vegetatív idegrendszerre hat ez a mindent elsöprő érzés. 

Képtalálat a következőre: „pupils”

Szédülsz, még akkor is ha az ágyban fekszel? Tedd az egyik lábad a padlóra! (Főleg egy átmulatott éjszaka után jól jön!)

Képtalálat a következőre: „szédülés ágyban fekve”

Ha életveszélyes helyzetbe kerülünk, szervezetünk adrenalint termel, ami felgyorsítja a szívdobogást, aktiválja az idegrendszert, szaporábbá válik a légzésünk, a pupillák kitágulnak, az izmok megfeszülnek, így minden készen áll a menekülésre. 

Képtalálat a következőre: „adrenalin”

Ha be van dugulva az orrunk, a nyelvünket nyomjuk neki a szájpadlásunknak, majd az ujjunkkal is enyhén nyomjuk meg a szemöldökök közti részt. 20 másodperc múlva máris könnyebben fogunk levegőhöz jutni.

Képtalálat a következőre: „orrdugulás”

Az illatok képesek visszahozni az emlékeket. Ennek az a magyarázata, hogy a illatokat, szagokat, érzelmeket és a memóriát egyazon agyterület érzékeli, kezeli.

Képtalálat a következőre: „illat”

Ha megijedünk, és hevesen verni kezd a szívünk, kapjuk be, majd fújjuk meg a hüvelyujjunkat, így a szívverés alábbhagy.

heart beating heart real heart real heart beating

Forrás: https://latnodkell.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!