Nincs is jobb egy gyorsan összedobott, ám roppant finom és laktató vacsoránál. Egy hosszú nap után pont erre van szüksége az embernek, és az egész család imádni fogja. Igazi magyar ízek, ez nem egy diétás, “lightos” fogás. Olyan laktató, hogy reggelinek, vagy ebédnek is tökéletes. Utána nem kell a desszerttel vesződni. :)
A legjobb, ha a kenyeret vagy cipót is mi sütjük meg, de az is jó, ha pékségből szerezzük be a friss, ropogós cipót.
Elkészítés:
1. A kenyér felső oldalát bevágom kb. 2/3-áig, rácsosan.
2. Most jöhet az isteni töltelék – vaj, hagyma, kolbász, szalonna, tojás, ezek a legfinomabbak, de kerülhet bele bármi, amit csak szeretnénk! Az egyik irányba kerüljenek a vajszeletek a résekbe, rá merőlegesen pedig pakoljuk tele a bevágásokat.
3. A tetejére reszeljünk egy kis vajat (Így nem szárad ki), jöjjön rá egy jó adag reszelt sajt és bolondítsuk meg egy kis petrezselyemmel is.
4. Sütőpapírral kibélelt jénaiba helyezzük a megtöltött cipót, tegyük rá a tetejét, majd süssük 15-25 percig (a kenyér méretétől függően), aztán fedő nélkül is süssük , amíg a sajt szépen megpirul.
Vágjunk belőle szeleteket, melegen fogyasszuk! Mennyei étel, mindenki imádni fogja :)
Forrás: ilyennincs.com
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!