Felejtsd el az olajat, ehhez a recepthez még arra sincs szükséged!
Hozzávalók:
-
80 dkg darált sertéshús
-
30 dkg darált csirkehús
-
1 db vöröshagyma
-
200 ml tej
-
70 gramm kenyér
-
só (ízlés szerint)
-
őrölt feketebors (ízlés szerint)
-
200 ml tejföl
-
2 db tojás
-
150 gramm kemény sajt
-
kapor (ízlés szerint)
Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darálthúshoz.
A maradék tejet öntsük hozzá a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe.
Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.
A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Ehhez a recepthez a fentiek helyett másféle darálthúst is használhatunk,