Felejtsd el az olajat, ehhez a recepthez még arra sincs szükséged!

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús

  • 30 dkg darált csirkehús

  • 1 db vöröshagyma

  • 200 ml tej

  • 70 gramm kenyér

  • só (ízlés szerint)

  • őrölt feketebors (ízlés szerint)

  • 200 ml tejföl

  • 2 db tojás

  • 150 gramm kemény sajt

  • kapor (ízlés szerint)

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darálthúshoz.
A maradék tejet öntsük hozzá a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe.
Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.
A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Ehhez a recepthez a fentiek helyett másféle darálthúst is használhatunk,

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!