A valódi tiramisu puha, ínycsiklandó édesség, amit nem szeletelünk, hanem kanállal szedünk ki. Most elhoztuk nektek az eredeti, olasz tiramisu receptjét! Isteni!

A valódi tiramisu, egy puha ínycsiklandó édesség, amit nem szeletelünk, kanállal szedjük ki és azzal is fogyasztjuk. Mi most az eredeti olasz receptet mutatjuk be, de ha tartasz a nyers tojástól, akkor helyette használhatsz vaníliapudingot, de ekkor nem lesz olyan lágy és krémes a desszert. Nekem ez a kedvencem, és ettől finomabb receptet keresve sem találsz!

Hozzávalók:

500 g mascarpone

4 tojás

5 evőkanál porcukor

300 ml főtt fekete kávé (cukor nélkül)

200 g babapiskóta

kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A habnak keménynek kell lennie, különben a krém folyós lesz.

A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük össze.

A habot keverjük a krémhez. A krémmel így elkészültünk, most jöjjön a babapiskóta! 

A babapiskótákat mártsd bele a hideg kávéba. Az ínyencek 1 dl édes Marsala bort is keverhetnek hozzá (az igazi olasz tiramisu elmaradhatatlan kelléke), de akár rumaromával is ízesíthetik a kávét.

Egy tálba, vagy tepsibe rakj le szorosan egy réteg babapiskótát, kend rá a krém felét.

Halmozd rá a babapiskóta másik felét és kend rá a megmaradt krémet. Még díszesebb lesz, ha kevés krémet habzsákba kanalazol és apró halmokat nyomsz a tetejére. Szitálj rá kakaóport. Egy órára hűtőbe tesszük és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat! 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!