Hozzávalók:
a tésztához:
-
14 evőkanál barna cukor
-
14 evőkanál liszt
-
7 tojás
-
7 kanál víz
-
egy citrom reszelt héja
-
4 evőkanál narancslé (belocsoljuk vele)
A krémhez:
-
6 dkg vaj
-
2 púpozott evőkanál gríz
-
3 dl kókusztej
-
1 tasak vaníliás cukor
-
10 dkg kókuszreszelék
-
fél citrom reszelt héja
A díszítéshez:
-
tejszínhab
-
kókuszpehely
-
1 felszeletelt citrom
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a lisztet, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Kivajazott tepsiben 30 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a cukorral és a grízzel elkeverjük, kis lángon főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós, mintha tejbegrízt készítenénk. Amikor a krém kezd besűrűsödni hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és főzzük még pár percig, majd a citrom héját is belekeverjük. A piskótát kettévágjuk és a narancslével belocsoljuk, így puha és lágy lesz. Megkenjük a krémmel. A sütemény tetejét bevonjuk tejszínhabbal és megszórjuk kókuszpehellyel, majd citromkarikákat teszünk rá és már kínálhatjuk is.