Hozzávalók:
a tésztához
-
6 evőkanál liszt
-
6 evőkanál cukor
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
8 tojás
-
3 evőkanál darált dió
-
1 tasak vaníliás cukor
-
Fél citrom reszelt héja
-
1 teáskanálnyi sütőpor
A tetejére
-
3 evőkanál porcukor
-
4 tojás fehérje
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és lassan összedolgozzuk a tojáshabbal. Majd kivajazott tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a porcukrot, ezt is ráhalmozzuk a piskóta tetejére óvatosan, hogy ne törjön. Majd 30-35 percen át sütjük 180 fokon, megvárjuk amíg kihűl és szeletelhetjük.