Ezt látnod kell!

A nyár egyik legkedveltebb és legízletesebb gyümölcse a sárgabarack. Fantasztikus érzés, ha otthon nekünk is van, éretten leakaszthatjuk a fáról és frissen beleharaphatunk.

Amellett, hogy magában fogyasztjuk, bátran beletehetjük süteményekbe, fagylaltokba, turmixokba, zabkásába és bármibe, amiben el tudjuk képzelni. Egyedi zamatával és tápanyag tartalmával csak növeli az egyes ételek ízét beltartami értékét.

Nézzük, hogy miért olyan hasznos a szervezetünk számára, ha rendszeresen fogyasztunk sárgabarackot - írja a Tudásfája.

Víztartalom

Mint minden gyümölcsnek, a sárgabaracknak is jellemzően magas a víztartalma, ami a nyári hónapokban különösen hasznos dolog, hiszen a hidratáltság fenntartása ebben az időszakban kifejezetten fontos. A természetes vízzel pedig fontos tápanyagokat is beviszünk egyszerre.

Rosttartalom

A gyümölcsök azért kifejezetten egészségesek, mert a bennük lévő rosthoz vizet is szolgáltatnak, amely tökéletes kombináció a megfelelő bélmotilitás eléréséhez és a jó emésztéshez. A rostok ugyanakkor közrejátszanak a szív-érrendszeri betegségek és a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez. Segítenek a jóllakottságérzés elérésében és az ideális testalkat fenntartásában. Fontos, hogy ne a levét fogyaszd, hanem az egész gyümölcsöt.

Ásványi anyag tartalom

Legnagyobb mennyiségben káliumot tartalmaz, amely a jó szívműködéshez járul hozzá, de említésre méltó még a kalcium és magnézium tartalma is.

Antioxidáns hatású

Számottevő C-vitamin tartalma van, amely köztudottan egy erős antioxidáns hatású vegyület, így küzd a sejtek és egészében a szervezet öregedése ellen. Amellett támogatja az immunrendszert, az erek egészségét és a kollagén termelést.

Béta-karotin tartalom

Jelentős béta-karotin tartalommal rendelkezik, amely az A-vitamin előanyaga és egy fontos növényi hatóanyag, amelynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Szintén egy erős antioxidánsról van szó, amely az immunrendszer támogatása mellett a szabadgyökök károsító hatásnak semlegesítésén munkálkodik. Emellett késlelteti a szellemi hanyatlást is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!