Ha követted az említett módszereket, és nem sikerül jobb eredményt elérni, akkor érdemes pszichológushoz fordulni.

Az önpusztító gondolkodás nagyon sokszor valamely mentális probléma eredménye, amely sokszor egy traumatikus esemény, vagy eseménysorozatnak a következménye.
Ha meg szeretnél szabadulni ezektől a rossz gondolatoktól, akkor első lépésként azt kell megtudnod, hogy mikor és miért jutottál ebbe a helyzetbe.
A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás ha pszichológushoz fordulsz, aki segít feltárni az okokat és személyre szabott megoldást állít fel számodra.

Ha nem szeretnél szakemberhez fordulni, akkor próbáld ki az alábbi módszert:

1. Módszer
Azonosítsd a kiváltó okot:


Például párkapcsolati vagy munkahelyi problémák (pl.: nézeteltérés a kollégákkal, túlterheltség), vagy csak egyszerűen nem fordítasz időt arra a dologra amit szeretsz.

 

2. Módszer

A mostani élethelyzeted megváltoztatására készíts tervet:

Ha párkapcsolati problémáid vannak, akkor elmehettek terápiára, vagy kölcsönösen összeállíthattok egy listát a sérelmeitekről.
A lényeg, hogy beszéljétek meg a problémáitokat, hogy együtt meg tudjátok oldani azokat.

 

3. Módszer

Az öröm visszahozása az életedbe:


Nagyon fontos az, hogy saját magadra is legyen időd a család és a munka mellett, hogy azzal foglalkozhass, amivel igazán nagyon szeretnél.
Készíts  listát azokról a dolgokról amik boldoggá tesznek (pl.: sport, úszás, tánc, valamilyen hangszeren játszás, masszázs, főzőtanfolyam stb.) még akkor is ha nincs ezekre időd.

 

4. Módszer

Készíts magadnak heti ütemtervet!


Készíts magadnak heti ütemtervet, amely tartalmazza a 3-mas módszerben kilistázott tevékenységeket, és várj, míg megmutatkozik ennek a hatása
Beszélj pároddal, végezzétek el azokat a tevékenységeket, amelyre ő is vágyik.

Ha követted a fenti módszereket, és nem sikerül jobb eredményt elérni, akkor érdemes pszichológushoz fordulni. Így kiderítheted, hogyha valamilyen súlyosabb probléma áll a háttérben.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!