
Hozzávalók a lapokhoz:
- 
	400 g liszt, 
- 
	250 g szobahőmérsékletű vaj ( margarin), 
- 
	150 g cukor, 
- 
	3 evőkanál kakaó, 
- 
	1 tojássárgája, 
- 
	1 kiskanál sütőpor, 
- 
	2-3 evőkanál tejföl. 
Hozzávalók a töltelékhez:
- 
	500 g friss tehén túró, 
- 
	1 tasak vaníliás cukor, 
- 
	200 g cukor, 
- 
	2 tojássárgája, 
- 
	2 evőkanál gríz, 
- 
	3 tojásfehérje. 
Elkészítése:
A tészta elkészítése: robotgéppel habosra kavarjuk a vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját. A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük és a vajas masszához adjuk. Addig gyúrjuk, amíg homogén állagú lesz. Adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt. Ha a tészta megfelelő állagú osszuk két részre.
A töltelék elkészítése: a túrót, a cukrot és a tojássárgáját jól összekeverjük. Hozzáadjuk a grízt és ismét összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lassanként összekeverjük a túróval. Egy 20 x 24 cm-s tepsit kikenünk vajjal és beletesszük az elnyújtott tésztalapot, rátesszük a tölteléket és szépen elsimítjuk. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük és betakarjuk vele a tölteléket. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Miután kihűlt szeleteljük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                 
                                