Hozzávalók a lapokhoz:
-
400 g liszt,
-
250 g szobahőmérsékletű vaj ( margarin),
-
150 g cukor,
-
3 evőkanál kakaó,
-
1 tojássárgája,
-
1 kiskanál sütőpor,
-
2-3 evőkanál tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez:
-
500 g friss tehén túró,
-
1 tasak vaníliás cukor,
-
200 g cukor,
-
2 tojássárgája,
-
2 evőkanál gríz,
-
3 tojásfehérje.
Elkészítése:
A tészta elkészítése: robotgéppel habosra kavarjuk a vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját. A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük és a vajas masszához adjuk. Addig gyúrjuk, amíg homogén állagú lesz. Adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt. Ha a tészta megfelelő állagú osszuk két részre.
A töltelék elkészítése: a túrót, a cukrot és a tojássárgáját jól összekeverjük. Hozzáadjuk a grízt és ismét összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lassanként összekeverjük a túróval. Egy 20 x 24 cm-s tepsit kikenünk vajjal és beletesszük az elnyújtott tésztalapot, rátesszük a tölteléket és szépen elsimítjuk. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük és betakarjuk vele a tölteléket. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Miután kihűlt szeleteljük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!