Hozzávalók a lapokhoz:

  • 400 g liszt,

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj ( margarin),

  • 150 g cukor,

  • 3 evőkanál kakaó,

  • 1 tojássárgája,

  • 1 kiskanál sütőpor,

  • 2-3 evőkanál tejföl.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 g friss tehén túró,

  • 1 tasak vaníliás cukor,

  • 200 g cukor,

  • 2 tojássárgája,

  • 2 evőkanál gríz,

  • 3 tojásfehérje.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: robotgéppel habosra kavarjuk a vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját. A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük és a vajas masszához adjuk. Addig gyúrjuk, amíg homogén állagú lesz. Adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt. Ha a tészta megfelelő állagú osszuk két részre.

A töltelék elkészítése: a túrót, a cukrot és a tojássárgáját jól összekeverjük. Hozzáadjuk a grízt és ismét összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lassanként összekeverjük a túróval. Egy 20 x 24 cm-s tepsit kikenünk vajjal és beletesszük az elnyújtott tésztalapot, rátesszük a tölteléket és szépen elsimítjuk. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük és betakarjuk vele a tölteléket. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Miután kihűlt szeleteljük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!