Hozzávalók:

  • 30 dkg háztartási keksz

  • 4 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál Nutella

A krémhez:

  • 60 dkg tehéntúró

  • 2 dl habtejszín

  • 1 tasak habfix

  • 4 evőkanál porcukor

  • 3 tasak vaníliás cukor

  • 1 lime reszelt héja

A tetejére:

  • 40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)

  • 10 dkg cukor

  • 2 tasak zselatin

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat és a Nutellát, majd lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a masszát. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a lime reszelt héját, a vaníliát és jól összekeverjük. A habot felverjük, beledolgozzuk a habfixet és a túrókrémhez keverjük, a kekszes alapra halmozzuk. A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor felolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről. A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és a túrókrémre simítjuk. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd mikor már szilárdnak tűnik az állaga, szeleteljük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!