Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt

  • 1,5 dl élesztő

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál só

  • 3 evőkanál olaj

  • kevés víz, amennyit a tészta felvesz

  • 20 dkg mozzarella

Elkészítése:

Az élesztőt fél dl cukros langyos vízben feloldjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és az olajat. Kevés langyos vizet öntünk hozzá, csak annyit, hogy ne legyen túl lágy a tészta és alaposan összegyúrjuk. Amikor összeállt, letakarjuk és 45 percen át kelesztjük. A tésztából vagy egy nagy és vastagabb pizzát készítünk, vagy két adagra osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, a mozzarellát darabokra vágjuk és a kinyújtott tészta széleire halmozzuk, szorosan egymásmellé. A tésztát visszahajtjuk, hogy a mozzarellát befedje. Kicsit meg is nyomkodjuk az ujjunkkal, hogy sütés közben ne csöpögjön ki belőle.  A tetejére tetszés szerinti feltétet teszünk és közép meleg sütőben megsütjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!