Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
-
1,5 dl élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
3 evőkanál olaj
-
kevés víz, amennyit a tészta felvesz
-
20 dkg mozzarella
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl cukros langyos vízben feloldjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és az olajat. Kevés langyos vizet öntünk hozzá, csak annyit, hogy ne legyen túl lágy a tészta és alaposan összegyúrjuk. Amikor összeállt, letakarjuk és 45 percen át kelesztjük. A tésztából vagy egy nagy és vastagabb pizzát készítünk, vagy két adagra osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, a mozzarellát darabokra vágjuk és a kinyújtott tészta széleire halmozzuk, szorosan egymásmellé. A tésztát visszahajtjuk, hogy a mozzarellát befedje. Kicsit meg is nyomkodjuk az ujjunkkal, hogy sütés közben ne csöpögjön ki belőle. A tetejére tetszés szerinti feltétet teszünk és közép meleg sütőben megsütjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!