Hozzávalók
-
35 dkg liszt
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
+ 1-2 ek tej
Elkészítés
1. Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
2. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
3. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
4. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
5. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
6. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
7. Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
8. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
9. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Forrás: lifeadvice.blog.hu
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!