Hozzávalók

  • 35 dkg liszt

  • 2.5 dl tej

  • 2.5 dkg friss élesztő

  • 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál só

  • + 1-2 ek tej

Elkészítés
1. Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
2. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
3. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
4. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
5. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
6. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
7. Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
8. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
9. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Forrás: lifeadvice.blog.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!