Hozzávalók:
Tészta:
-
28 dkg liszt
-
20 dkg margarin
-
2 dl tejföl
-
só
Töltelék:
-
20 dkg margarin
-
10 dkg liszt
-
5 dl tej
-
20 dkg sajt
-
2 tojás
-
só
-
bors
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.
Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!