Tökéletes vendégváró, mentsd el legközelebbre is!

Hozzávalók:

500 g finomliszt

250 g túró

250 g vaj

250 g sajt (reszelve)

150 g tejföl

50 g friss élesztő

1 L-es tojás

3 csipet só

1 csapott kávéskanál cukor

Tetejére szórás ízlés szerint: magok, reszelt sajt, apróra vágott sonka

Így készítsd:
Melegítsd meg kissé a tejfölt, hogy az élesztő számára ideális legyen. Tegyél bele egy csapott kávéskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10-15 percig.

A lisztet és a vajat keverd jó alaposan össze a sóval. Ezután add hozzá a sajtot, a felfuttatott élesztőt, a túrót és a tojás sárgáját. Az egészet keverd el, majd alaposan gyúrd össze, hogy homogén legyen.

Vegyél elő egy gyúródeszkát és szórd meg liszttel. Ezen a felületen nyújtsd ki a tésztádat kb. egy ujjnyi vastagra. Kend meg a tojásfehérjével és szórd rá tetszés szerint a választott alapanyagokat egyenletesen. Akár kombinálhatod is őket vagy eloszthatod egy-egy területre a különbözőeket, így többféle pogácsát is kaphatsz egyszerre!

Szaggasd ki pogácsaszaggatóval a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd meg aranybarnára.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!