Gyakran elkészítem, mindig hatalmas sikere van!
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
50 dkg eper
1 kg túró
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Forrás: blikkruzs.blikk.hu
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!