Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt

  • 15 dkg zsír

  • 10 dkg porcukor

  • fél tasak sütőpor

  • 1 tojás

  • fél csomag vaníliás cukor

  • baracklekvár

A narancstöltelékhez:

  • 2 evőkanál apróra vágott narancshéj

  • 2 kanál víz

  • 1 kanál cukor

Elkészítése:

25 dkg lisztet 15 dkg zsírral (fagyos), 10 dkg porcukorral, 1/2 csomag sütőporral, 1 egész tojással, 1/2 csomag vaníliás cukorral deszkán összegyúrunk. Félcenti vastagságúra nyújtjuk, háromszög alakú darabokat vágunk belőle, melyeket barackízzel megkenünk, közepére még apróra vágott narancshéjat teszünk (melyet 2 kanál vízzel, 1 kanál cukorral puhára főzünk). Összesodorjuk, vajazott tepsibe tesszük, tojással megkenjük, forró sütőben szép pirosra sütjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!