Hozzávalók:
-
25 dkg liszt
-
15 dkg zsír
-
10 dkg porcukor
-
fél tasak sütőpor
-
1 tojás
-
fél csomag vaníliás cukor
-
baracklekvár
A narancstöltelékhez:
-
2 evőkanál apróra vágott narancshéj
-
2 kanál víz
-
1 kanál cukor
Elkészítése:
25 dkg lisztet 15 dkg zsírral (fagyos), 10 dkg porcukorral, 1/2 csomag sütőporral, 1 egész tojással, 1/2 csomag vaníliás cukorral deszkán összegyúrunk. Félcenti vastagságúra nyújtjuk, háromszög alakú darabokat vágunk belőle, melyeket barackízzel megkenünk, közepére még apróra vágott narancshéjat teszünk (melyet 2 kanál vízzel, 1 kanál cukorral puhára főzünk). Összesodorjuk, vajazott tepsibe tesszük, tojással megkenjük, forró sütőben szép pirosra sütjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!