Hozzávalók:
-
15 dkg barna cukor
-
13 dkg liszt
-
2 db tojás
-
12 dkg vaj
-
10 dkg csokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk. sütőpor
-
csipet só
A krémhez:
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg ricotta
-
reszelt citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
-
15 dkg málna
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat felolvassztjuk, majd hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojásokat is.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az egészet összekeverjük.
Egy kicsi sütőformát kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a masszát.
Egy tálba tesszük a ricottát, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéját, és kézi habverővel keverjük simára.
Végül belekeverjük a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő massza tetejére öntsük rá a ricottás keveréket óvatosan, majd simítsuk el egyenletesen, és szórjuk a tetejére a málnaszemeket.(használhatunk helyette málnalekvárt is)
Kb 190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük 40-45 percig, majd fólia nélkül még kb 10 percig.
Kockákra vágva kínáljuk.