Hozzávalók:
- 30 dkg darált mandula
- 25 dkg lágy vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 tojás
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A csokoládét összetördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a cukrot és a puha vajat, habosra keverjük kézi habverővel, majd hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és az olvasztott csokit, és alaposan kikeverjük.
2-3 kanál tojáshabbal kissé fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk az öszes habot.
Kikent, lisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol kb. 60 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve vagy egy kis olvasztott csokoládéval meglocsolva, szeletekre vágva tálaljuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!