Hozzávalók:
-
15 dkg háztartási keksz
-
5 dkg darált dió
-
5 dkg vaj
-
50 dkg tehéntúró
-
3 evőkanál natúr joghurt
-
3 evőkanál porcukor
-
1 teáskanál vaníliaeszencia
-
30 dkg eper
-
3 evőkanál eperlekvár
-
2 tasak piros zselatin
Elkészítése:
A kekszet apróra tördeljük, a dióval együtt egy tálba tesszük, a vajat belekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt sütőformába simítjuk. A túrót, a joghurtot, a porcukrot és a vaníliát egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, majd ráhalmozzuk a kekszes alapra. Az eperből félreteszünk pár szemet a díszítéshez, a többit pépesítjük és belekeverjük az eperlekvárt is, majd az előírás szerint feloldjuk a zselatint és belekeverjük. Ráhalmozzuk a túróra az epres réteget, lehűtjük, szeletelés előtt a félretett eprekkel díszítjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!