Hozzávalók a csokoládés piskótához:

  • 250 g liszt,

  • 100 ml olaj,

  • 100 ml tej,

  • 3 db tojás,

  • 150 g cukor,

  • 20 g kakaó,

  • 5 g sütőpor.

A túrós töltelékhez:

  • 350 g tehéntúró,

  • 30 g étkezési keményítő,

  • 60 g cukor,

  • 1/2 kiskanál vaníliás cukor,

  • 1 db tojás.

Elkészítés:

Készítsük el a csokoládés piskótát, a lisztbe keverjük bele a kakaót és a sütőport.. A tojásokat 3-4 perc alatt verjük fel mixerrel, majd lassanként öntsük hozzá az olajat és a tejet. Amikor ezzel is jól elkavartuk, szórjuk bele lassanként a lisztet és keverjük össze.

Készítsük el a túrós tölteléket: mixerrel keverjük össze a hozzávalókat, hogy jó krémes legyen. Egy 34 x 22 cm-s tepsit kenjünk ki olajjal, majd öntsük bele a kakaós tésztát. A túrós tölteléket habzsákba töltjük és rács formában a kakaós tésztára nyomjuk. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a süteményt 35 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!

Forrás: ketkes.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!