Mennyei olasz fogás, amit az egész család imádni fog. Olcsó, és nagyon-nagyon finom! Kiváló krumplis lepény, egyenesen Olaszországból.

Ha szereted a gyorsan elkészülő, és roppant finom ételeket, akkor ezt a finomságot imádni fogod. Krumpli lepény a neve, és főleg az Olaszok fogyasztják előszeretettel, akik méltán híresek a kifinomult ízvilágukról. A kevésbé tapasztalt kezek sem fognak túl nagyot hibázni, hiszen egyszerűen elkészíthető ételről beszélünk.

Amire szükségünk lesz :

– 500 gramm burgonya
– liszt
– olaj
– só, bors
– sonka, sajt
– 1 db tojás

A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd rátesszük a sajtot és a sonkát. Erre helyezzük rá a tészta második felét. Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem égett-e oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt, kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor összeborítjuk a két részt, és már ehetjük is. Jó étvágyat !

Nézd meg a videót is, ahol részletesen megmutatják, hogyan készül ez a mennyei fogás!

Forrás: ilyennincs.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!