Hozzávalók:

  • 15 dkg háztartási keksz

  • 5 dkg darált dió

  • 5 dkg vaj

  • 50 dkg tehéntúró

  • 3 evőkanál natúr joghurt

  • 3 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál vaníliaeszencia

  • 30 dkg eper

  • 3 evőkanál eperlekvár

  • 2 tasak piros zselatin

Elkészítése:

A kekszet apróra tördeljük, a dióval együtt egy tálba tesszük, a vajat belekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt sütőformába simítjuk. A túrót, a joghurtot, a porcukrot és a vaníliát egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, majd ráhalmozzuk a kekszes alapra. Az eperből félreteszünk pár szemet a díszítéshez, a többit pépesítjük és belekeverjük az eperlekvárt is, majd az előírás szerint feloldjuk a zselatint és belekeverjük. Ráhalmozzuk a túróra az epres réteget, lehűtjük, szeletelés előtt a félretett eprekkel díszítjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!