Különlegessége, hogy édesen és sósan is fogyasztható!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,

  • 3 tojás,

  • 3 dkg vaj,

  • 3 kanál zsír,

  • 1/2 dl tejföl,

  • szerecsendió, törött bors és só.

Elkészítés

1 kg burgonyát a kuktában, héjában megfőzünk, meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Három tojással, 3 dkg vajjal, három kanál zsírral, 1/2 dl tejföllel összegyúrjuk, szerecsendióval, törött borssal és sóval füszerezzük. Kiszaggatjuk, és forró zsírban vagy olajban a fánkok mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Fogyasztatjuk így ahogy van sósan, köretként, vagy édesen: lekvárral és porcukorral.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!